Greater Noida: 1 Haziran'dan itibaren Bölge 5'te ayrı atık toplayacak STK

aynur

New member
Greater Noida: 1 Haziran'dan itibaren, Noida Bölge 5 sakinlerinin kaynakta ıslak ve kuru atıkları ayırmaları gerekiyor, çünkü Büyük Noida yetkilisi şehirde ayrı atıkların toplanması için şehir merkezli bir STK ile yedi yıllık bir sözleşme imzaladığını söyledi.


STK, Sigma 1, 2, 3 ve 4; Sektör 36 ve 37; Swarn Nagari; P-3 ve P-4 sektörü; Chi-3 ve Chi-4; ve Phi-3 ve Phi-4 ve her şeyden önce, kamuoyu bilinçlendirme düzenli olarak gerçekleştirilecektir. (HT fotoğrafları)

Anlaşmanın bir parçası olarak, Bölge 5'teki STK, Sigma 1, 2, 3 ve 4; Sektör 36 ve 37; Swarn Nagari; P-3 ve P-4 sektörü; Chi-3 ve Chi-4; ve phi-3 ve phi-4.

“Kaynak üzerindeki atık ayrılması sadece temizlik değil, aynı zamanda toplum sağlığının korunması ile ilgilidir. Sadece kapıdan kapı koleksiyonu için geri bildirim vakfı ile bir araya gelmedik. Takımlarınız, nasıl yönetilebileceklerine yönelik olarak rehberlik edecek. Shrilakshmi v S.

Tahmini 1,2 milyon nüfusa sahip olan, 95 sektöründe ve 124 köyünde sabit atıkları yönetmek için artan baskı ile daha büyük bir Noida.

Yetkililer, yeni girişimin etkili olduğu ortaya çıkarsa, daha verimli ve sürdürülebilir bir atık tahliye sistemi yaratmanın şehirde genişletilebileceğini söyledi.

Yetkili, hanehalkı düzeyinde atık ayrılması, vektör hastalıkları riskini azaltır, kamusal alanları temiz tutar ve yaşam kalitesini artırır.

STK koordinatörü Anita Verma, “Amacımız şehrin daha temiz kısımlarını inşa ederek daha sağlıklı evler inşa etmektir. Ayrılık sadece temizlik sorunu değil, aynı zamanda hijyen ve hastalık kontrolü üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir.” Dedi.

Sunita Sharma'da yaşayan bir Sunita Sharma, “Bu büyük bir otorite hareketi. Çoğu insan çevrelerini temiz tutmak istiyor, ancak açık sistemlere ve düzenli koleksiyona ihtiyacımız var. Bu düzgün bir şekilde uygulanırsa, bu büyük bir fark yaratacaktır.” Dedi.

Chi 4'te bulunan bir Ravi Bansal şunları söyledi: “Her türlü atık karıştırmak kötü bir koku yaratır ve sokak hayvanlarını çeker. Islak ve kuru atıklarla ayrı ayrı başa çıktığımızda, bu da evlerimizde hijyen geliştirir.”