Ezel kaç yıl sürdü ?

Baris

New member
Ezel’in Süresi: 7 Yıl mı, 70 Yıl mı? İyisi mi Biz Bunu Tartışalım!

Herkese merhaba forumdaşlar! Bugün sizlerle bir konuyu irdeleyeceğiz ki, ne kendisi ne de sonucuyla alakalı gerçekten anlaşabilmiş kimse yok. Herkes kafasında bir soru işaretiyle kalıyor. Konumuz: Ezel dizisinin süresi tam olarak ne kadardı?

Evet, evet, bu soruyu soruyorum, çünkü diziyi izleyen herkesin dilinde "Ama bu dizi 7 yıl sürdü mü? Gerçekten mi? Hadi canım, neredeyse 70 yıl sürseydi daha anlamlı olurdu!" tarzında yorumlar var. Hele bir de son dönemde sosyal medyada sürekli “Ezel 7 yıl sürdü mü? Her şey o kadar derindi ki, bir ömrün birkaç kez dolması gerektiğini düşündük!” gibisinden yazılar dönüp duruyor.

Erkekler Çözüm Odaklı, Kadınlar Empatik… O Halde Hadi Tartışalım!

Bir yanda biz erkekler varız, değil mi? Her konuda çözüm üretmeye odaklanmış, stratejik planlar yaparak her sorunun üstesinden gelmeye çalışan bireyler… Ezel dizisinin süresiyle ilgili ise tek çözümümüz basit: "7 yıl sürdü, net." Çünkü bu işin içinde zaman problemi var. Gözümüzde 7 yıl, sanki birkaç bölüm sürüp bitmiş gibi gözükse de; Ezel, koca bir hayatı, çok çok derin bir anlamla yansıttı. "7 yıl mı? Bu dizi o kadar uzun sürdü mü?" derken, biraz da kıl oldum aslında, çünkü hikayenin derinliği bu kadar kısa bir süreyle nasıl yansıtıldı? Vay be! Hepimiz Ezel’in, Cengiz’in, Mert’in hayatlarına yıllarca tanıklık ettik gibi hissettik ama aslında sadece birkaç koca yıl geçmiş. Bunu başarmak müthiş bir şey!

Şimdi bir de kadınlar var tabii, her detayı sorgulayan, empatik bakış açılarıyla her şeye bir anlam katmaya çalışanlar… Onlar da ne demiş? “Bana sorarsanız, Ezel sadece 7 yıl değil, hayatımda bir yerlerde kaybolan yıllar var. Ezel, aşkları, ihaneti, intikamı ve dostluğu arasında bir kadın olarak hep şunu düşündüm: Bu dizi bittiği zaman, içimdeki boşluk nasıl dolacak?" Gerçekten de, o kadar duygusal, o kadar derindi ki, Ezel bir kadın gibi yaşadı tüm duygularını. Kadınlar izlerken, ne aşkını ne dostluğunu unutabiliyor, her şeyin yerini değiştirip içsel bir yolculuğa çıkıyorlar. Belki de bu yüzden, dizinin süresi 7 yıl olmasına rağmen, neredeyse 70 yıl izlenmiş gibi hissediyorlar!

Ezel: 7 Yıl mı, 7 Yüzyıl mı?

Ezel’in süresi, temelde 7 yıl… Yani bir dönem boyunca televizyonlarda izleyiciyi ekrana kilitleyen ve her karakteriyle kafalarda soru işaretleri bırakan bu dizi, 2009-2010’da başladı, 2013’te son buldu. Yalnız, diziyi izleyen herkesin kafasında tek bir soru var: 7 yıl mı, yoksa 7 yüzyıl mı? O kadar iç içe geçmiş olaylar ve karakterlerin değişen kimlikleri var ki, sanki diziyi izlerken hiç zaman geçmiyor. Biz de unutuyoruz zamanın nasıl geçtiğini.

Dizinin 7 yıl sürdüğünü biliyoruz da, bir bakıyorsunuz, hikaye o kadar güçlü, o kadar etkili ki, süresini bir şekilde genişletiyor. Yani Ezel’in içsel savaşı, bir ömre bedel gibi hissediliyor. Kim ne derse desin, 7 yıl boyunca bizler de Cengiz’in peşinden, Eyşan’ın arkasından koşturduk, İntikam’ın peşine takıldık! Neredeyse kendi hayatımızın bir parçası olduk.

Yorumlarınızı Bekliyoruz: Kim Ne Dedi?

Peki, forumdaşlar, sizce Ezel’in süresi gerçekten 7 yıl mıydı? Yoksa bir ömrü sığdırabilecek kadar derin ve anlamlı mıydı? Erkekler çözüm odaklı, kadınlar ise empatik bakış açılarıyla bir dizi nasıl farklı algılanır? Düşüncelerinizi aşağıya bekliyorum. Kimi için bu dizi bittiği gibi hafızalara kazındı, kimisi ise her anı yaşayarak ve yavaşça tükenerek izledi. Bu kadar derinlemesine analizlere de girmeden edemedim!

Hadi bakalım, forumu coşturalım! Benim gibi Ezel’i birkaç kez izlemiş olanlar var mı? Ve tabii, bu dizi sonunda bir ömrü yaşadık diyebilir miyiz? Yorumlarınızı, analizlerinizi, her türlü görüşünüzü bekliyorum. Ezel’i anlatırken, zamanın nasıl geçtiğini hep birlikte tartışalım, kim bilir belki de bir yüzyıl daha konuşuruz!